Беи Дао

Ај, одиме

ај, одиме,
паднатите лисја вдувани во клисурата,
а пак песната нема дом за враќање.
ај, одиме,
лунениот зрак врз мразот,
веќе се прелева од речното корито.
ај, одиме,
очите згледани во истото парче небо,
срцето чука по самрачниот/квечерниот тапан.
ај, одиме,
(ние) не сме го изгубиле паметењето,
(ние) го бараме езерото на судбината.
ај, одиме,
патот, ех патот,
преполн развеани црвени булки.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©