Николина Андова Шопова

КАКО КОГА ДВА БРОДА ЌЕ СЕ СРЕТНАТ

Како кога два брода ќе се сретнат
на отворено море
и патниците на палубата си мавтаат оддалеку
иако не се познаваат
иако не знаат ништо еден за друг
така животот и смртта
секојдневно се разминуваат.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©