Фатос Арапи

Ти секако ќе ме љубиш

Ова априлско небо без тебе е старо.
Одминува една тага, а ете, другата стасува
за твоето чезнење овој див каранфил за тебе.
Ти секако ќе ме љубиш!

Во твоите очи, илјада мали сонца
ноќта ја запалија, го запалија и денот.
Добро денес ќе помине, а како ќе издржам утре без тебе?
Ти секако, ќе ме љубиш!

Те преминав тебе, се преминав и себеси,
и отаде себеси, го преминав и животот,
и отаде животот ја преминав смртта.-
Ги раширив рацете да те обгрнам тебе:

Ти секако ќе ме љубиш!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©