Потесен избор за наградата „Браќа Миладиновци“ 2013

Жири комисијата задолжена за доделување на наградата „ Браќа Миладиновци“ – за најдобра поетска книга издадена помеѓу две изданија на Струшките вечери на поезијата, од пристигнатите 34 пријавени автори на конкурсот, во потесна селекција ги смести следните поетски остварувања:

„Помнам“ од Ристо Ѓ. Јачев
„Кога ни гореше под нозете “ од Катица Ќулавкова
„Долго погребување на еден кловн“ од Винета Огненоска
„Исход “ од Јовица Тасевски – Етернијан
„Лоши песни“ од Братислав Ташкоски

Добитникот на наградата Браќа Миладиновци за 2013 жири комисијата ќе го соопшти на 23.08.2013 во 12:30 часот во прес центарот на Хотел Дрим.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©