About Mite Stefoski

This author has not yet filled in any details.
So far Mite Stefoski has created 36 blog entries.

ПОТЕСЕН ИЗБОР НА ПОЕТСКИ КНИГИ КОИ КОНКУРИРААТ ЗА НАГРАДАТА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ ЗА 2017 ГОДИНА

Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга за 2017 година

Почина Макото Оока, добитникот на наградата „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата во 1996 година

Чарлс Симиќ е добитник на „Златен венец“ на СВП за 2017

Зимски поетски фестивал на СВП 2017 – Програма

ЗИМСКИ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА СВП 2017

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ 2017

СВП и Тиквеш преку стихови ја раскажаа винската приказна за Македонија

На манифестацијата „Мостови“ врачени најпрестижните признанија на Струшките вечери на поезијата

СВП е одлична можност да се слушнат поети од целиот свет

„Светлината на Света Гора“ на Иван Џепароски добитник „Браќа Миладиновци“ за 2016

Почнаа 55. Јубилејни Струшки вечери на поезијатa

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

ПОТЕСЕН ИЗБОР ЗА НАГРАДАТА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ ЗА 2016

Почина Ив Бонфоа, најпознатиот современ француски поет и добитник на „Златен венец“ на СВП во 1999 година