ЕСЕН ВО РОДНИОТ КРАЈ

Беше остана засекогаш тука

Во моето сеќавање

Во моите спомени

Пченкарното поле на есен жолто

Дождот не ме мава

Право в лице

Веќе со години не го гледам грозјето кога зрее

Ослепев од близината на куќите

И не можам да се сетам во нивната сенка

Дали рамнината копнее по сон

Препев од словачки јазик: Звонко Танески

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©