Хусеин Хабаш – ТИГАР

Кога бев млад
сакав да бидам тигар со силни канџи
да го нападнам секој што ќе ми го попречи патот.
Кога пораснав, сакав да бидам тигар
кој ќе патува по светот, без канџи.
Кога остарев,
сакав да бидам само тигар,
или тигар
кој има куќа и кров
кои ќе го штитат од канџите на тигрите.

Превод од англиски јазик Горјан Костовски

mk_MKMK