Награда на Нова Македонија

Нова Македонија

Награда на Нова Македонија

1989 година се воведува награда Нова Македонија за најдобра песна прочитана на Струшките вечери на поезијата.
Добитници на оваа награда се:

Награда на Нова Македонија

1989Хусто Хорхе ПадронШпанија
1990Викторија ТеодоруГрција
1991Ентони ТвејдВелика Британија
1992Томаж ШаламунСловенија
1993Димитру М. ЈонРоманија
1994Аниз КолцЛуксембург
1995Серге ван ДајховенХоландија
1996Анатолиј ПарпараРусија
1997Гаетано ЛонгоИталија
1998Паоло ГирШвајцарија
mk_MKMK