Нужум Ал Ганем – НЕЈЗИНИТЕ МОЛИТВИ

Мајка ми ги пушта молитвите да ѝ избегаат
Кон секое едно утро,
Кон секој минувач кој ни носи вести,
Додека го обвинува Господ
Оти сѐ уште не ѝ ги исполнил желбите.
 
Превод: Никола Ѓелинчески

mk_MKMK