Шудип Сен – ЖЕЛБА

Под мекиот провиден лен,
сртовите околу твоите брадавици
се стврднуваат на помислата на мојот јазик.
Ти – легната превртена како буквата „с“ –
Намерно се свиваш
сакајќи го топлиот допир на моиве усни,
влажно е да се покрива кожата
која се ежи, гори,
прска во потој од желба –
слатки сокови фантазија.
Но, всушност, не сум те ни допрел.
Барем засега.

Превод: Ана Топенчарова

mk_MKMK