Стефан Корвин – УМИРА ДЕНЕС

Умира денес. Светлината се раскинува. Вратата се лизнува, се отвора кон штетниот збор. Не сум најдобар со тишината. Треба да се отстрани сето црвенило. Одекнуваш: засекогаш сме разделени од смртта. Што малку ме погодува. Одвоен грб не пречи при читање: пообземачко од нов живот. Зборовите треба навистина да бидат речени, и целиот тремор. Продолжуваш: нешта со кои не можеме да се утешиме.

mk_MKMK