29 08, 2015

„Година без лето“ од Виолета Танчева-Златева добитник на наградата „Браќа Миладиновци“

28 08, 2015

Поезијата на Адонис по 18 години повторно одекна низ поетска Струга

28 08, 2015

Почнаа 54-те Струшки вечери на поезијата

27 08, 2015

Беи Дао: „Златниот венец“ за мене е посебна чест

27 08, 2015

Буклет 2015

23 08, 2015

Програма 2015

2 06, 2015

Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга за 2015 година

2 04, 2015

Паула Бозалонго e добитник на наградата „Мостови на Струга“

27 03, 2015

Почина шведскиот поет Томас Транстромер, лауреат на Златен венец на СВП во 2003 година

21 03, 2015

Пуштена веб-страницата на Версополис по повод Светскиот ден на поезијата 2015

20 03, 2015

Кинескиот поет Беи Дао е добитник на „Златен венец“ за 2015 година

2 01, 2015

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ 2015

1 01, 2015

ВЕРСОПОЛИС (VERSOPOLIS / E(M)ERGING CREATIVITY)

27 12, 2014

ПОЧИНА СЛОВЕНЕЧКИОТ ПОЕТ ТОМАЖ ШАЛАМУН, ДОБИТНИК НА ЗЛАТНИОТ ВЕНЕЦ НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

22 09, 2014

Поетска вечер со Роман Кисјов и Имануел Мифсуд