2 01, 2015

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ 2015

1 01, 2015

ВЕРСОПОЛИС (VERSOPOLIS / E(M)ERGING CREATIVITY)

27 12, 2014

ПОЧИНА СЛОВЕНЕЧКИОТ ПОЕТ ТОМАЖ ШАЛАМУН, ДОБИТНИК НА ЗЛАТНИОТ ВЕНЕЦ НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

22 09, 2014

Поетска вечер со Роман Кисјов и Имануел Мифсуд

23 08, 2014

ВЕРА ЧЕЈКОВСКА E ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ” ЗА 2014 ГОДИНА

14 08, 2014

Потесен избор за наградата „Браќа Миладиновци“ 2014

30 05, 2014

Конкурс за доделување на наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга

28 04, 2014

Почина Васко Граса Моура, добитник на Златниот венец на СВП во 2004 година

25 04, 2014

Почина полскиот поет Тадеуш Ружевич, добитник на Златниот венец на СВП во 1987

22 03, 2014

Светскиот ден на поезијата 2014

18 03, 2014

Хaри Мaн добитник на наградата „Мостови на Струга“ за 2014

21 02, 2014

Обраќање на Ко Ун по повод наградата „Златен венец“ на СВП за 2014 година

21 02, 2014

Ко Ун е добитник на „Златниот венец“ за 2014 година

27 01, 2014

Почина Хосе Емилио Пачеко, добитник на „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата за 2013

30 08, 2013

Почина големиот ирски поет Шејмас Хини, добитник на Златниот венец на СВП во 2001