Специјални признанија

– 1996 г. Соломон Маркус – Повелба за високи дострели во критиката и литературата
– 1996 г. Божена Справцова, Чешка – награда Струшка лира
– 1998 г. Тери Иглтон – Повелба за високи дострели во критиката и литературата
– 2010 г. Боб Дилан, амеркинански поет и музичар – Специјална почесна Повелба за неговиот придонес во светската поезија. Повелбата му ја врачи претседателот на Р. Македонија Ѓорѓе Иванов.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©