ВРАНАТА

Откако Каин го среди Авел
му ги одра ракавиците,
ги завитка цврсто
и ги фрли во воздух.
Токму тогаш тие поцрнеа со живот,
веќе фатени за грлото на ветрот.

Препев од англиски јазик: Зоран Анчевски

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©