ПЕВОТ НА ИСЕЛЕНИКОТ

Тоа не Харон

што ги реди утробите една до друга

тоа е попладнево

на плоштадот

тоа е гласот од кој нема бегање

а пристигна преку жица

и очите

на иселеникот

руина плод што носи

во Новата Земја

Препев од француски јазик: Владимир Мартиновски

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©