VENI, VIDI, VICI

Дојдов со вера.
Видов со надежта.
Победив со љубов
девојко.

Каде дојде со вера?
Што виде со надежта?
Кого победи со љубов,
момче?

При себеси дојдов со вера.
Себеси се видов со надежта.
Себеси се победив со љубов
девојко.

Препев од бугарски јазик: Борче Георгиев

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©