Ариел Шпиглер

Двајца кловнови

играат наземи за неколку парички,
затапени од сонцето.
Шпанецот речиси би се вивнал
на врвот од чадорот,
а другиот, со куферот отворен,
повторува за тивкиот круг луѓе
околу себе дека веќе нема што да изгуби.

Усните спремни за свирење
не свират, ама свеж валцер
му излегува од устата небаре гирланда,
што ја закачува на малото уво
од девојка која мечтае покрај него.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©