Ежен Гилвик

Напоредни линии

Минувате, просторот е голем, Одите напоредно,
Сакате да зборувате.

Но, она што го раскажувате Другата веќе го знае,
Зашто од почетокот

Што е избришан, заборавен,
Тоа е истата авантура.

Во сонот се сретнувате, Се сакате, се дополнувате.
Можете да отидете подалеку Само во другите и во себеси.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©