Мартина Стракова

зборовите стануваат влакнести

– хромозоми
што се развиваат во живот

се развиорува ветрот
на стадата од зборовните облици
на твоите мисли
– пајажината на влакнестите стебленца на сукулентите
го спојува невидливото со погледот
и единствената орхидеја во дневната соба
едноставно e
споделување на сеприсутноста
на животот

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©