Чарлс Симиќ

ВО ВРЕМЕТО НА БАБА МИ

Смртта ја моли една старица
да ѝ сошие копче,
а таа се согласува, станува
од постела и почнува да ги бара
иглата и конецот
со запалената свеќа што попот
ја ставил до нејзината глава.

Превод од англиски јазик Зоран Анчевски

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©