Потесен избор за наградата „Браќа Миладиновци“ 2014

Miladinov Brothers

Жири комисијата задолжена за доделување на наградата „ Браќа Миладиновци“ – за најдобра поетска книга издадена помеѓу две изданија на Струшките вечери на поезијата, од пристигнатите 34 пријавени автори на конкурсот, во потесна селекција ги смести следните поетски остварувања:

Лични податоци – Владимир Илиевски
Кожа – Наташа Сарџоска
Полнотија – Јован Стрезоски
Моите веди – Вера Чејковска
Поврзи ги точките – Николина Андова Шопова

Добитникот на наградата Браќа Миладиновци за 2014 жири комисијата ќе го соопшти на 23.08.2013 во 12:30 часот во Пијано Бар на Хотел Дрим.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©