Author: Hristijan Tomanoski

|Мартина Стракова 

Мартина Стракова студирала културолошки науки и дипломирала на Факултетот за уметност на Универзитетот...

Continue reading

| Џон Јау

Џон Јау има објавено голем број книги поезија, белетристика и критика. Неговите најнови публикации...

Continue reading

| Ариел Шпиглер

Ариел Шпиглер – родена во Сао Паоло во 1986 година. Студирала филозофија на Универзитетот „Сорбона“....

Continue reading

| Мајо Даниловиќ

Мајо Даниловиќ – роден во 1955. Дипломирал политички науки. Работи како графички дизајнер и живее...

Continue reading

| Анелиса Алева

Анелиса Алева е родена во Рим, каде и живее. Дипломирала руски јазик и книжевност на Универзитетот...

Continue reading

Адам Загајевски

ПРЕДМЕТ: БРОДСКИ Молам да се запише: роден во мај, во влажен град (оттаму мотив: вода), наскоро потоа...

Continue reading

Хироши Таниучи

Катастрофа Ако се будиш колку што и легнуваш ќе има толку утре колку и вчера Ако има ноќи колку и...

Continue reading

Сим Кера

Циганско лето девојката што ја сакам седи во снегот гола ги слуша Смитс и се дави во крвта што и тече...

Continue reading

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©