Награда за песна

Од 1963 до 1967 година се доделува награда за најдобра песна прочитана на фестивалот.

Наградата ја добиле: Матија Бечковиќ, Бошко Смаќоски, Влада Урошевиќ, Лазо Каровски, Јован Котевски, Милан Терзовски, Ѓоре Напески, Михаил Ренџов, Драган Кулунџија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©