Награда на Нова Македонија

1989 година се воведува награда Нова Македонија за најдобра песна прочитана на Струшките вечери на поезијата.
Добитници на оваа награда се:

– 1989 година Хусто Хорхе Падрон (Шпанија)
– 1990 година Викторија Теодору (Грција)
– 1991 г. Ентони Твејд (Велика Британија)
– 1992 г. Томаж Шаламун (Словенија)
– 1993 г. Димитру М. Јон (Романија)
– 1994 г. Аниз Колц (Луксембург)
– 1995 г. Серге ван Дајховен (Холандија)
– 1996 г. Анатолиј Парпара (Русија)
– 1997 г. Гаетано Лонго (Италија)
– 1998 г. Паоло Гир (Швајцарија)

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©