Programme for year 2020

Programme for year 2020

Program of the 59th Struga Poetry Evenings for 2020

Петок, 28.08.2020

11:00 Изложба на Маријa Павловска, Лида Шерафатманд и Милко Нестороски  

 • Пиано соба

20:30 Официјално отворање на Струшки вечери на поезијата 2020 година

 • Тераса на Хотел Дрим

21:00 "Poetic Meridians" - International poetry reading

 • Тераса на Хотел Дрим

Сабота, 29.08.2020

10:00 Портрет на добитникот на наградата „Браќа Миладиновци” за 2019 година

 • Тераса на Хотел Дрим

11:00 Поетско читање на поетите од потесниот избор за наградата „Браќа Миладиновци” за 2020 година

 • Тераса на Хотел Дрим

12:00 Доделување на наградата „Стојан Христов” за најдобра поетска книга од поет од дијаспората за 2020 година.

 • Тераса на Хотел Дрим

20:30 Претставувње на Лауреатот за СВП 2020

 • Тераса на Хотел Дрим

21:00 Versopolis 

 • Тераса на Хотел Дрим

22:30 Вечер на Слем Поезија

 • Тераса на Хотел Дрим

Недела, 30.08.2020

10:30 Прогласување на победникот на наградата „Браќа Миладиновци” за 2020 година,  Поетско читање

 • Тераса на Хотел Дрим

12:30 Поетско читање „Кругови“

 • Тераса на Хотел Дрим

20:30 Церемонија „Мостови”, меѓународно поетско читање и врачување на наградите „Златен венец“, „Браќа Миладиновци” и „Мостови на Струга”.

 • Тераса на Хотел Дрим
en_GBEN