Наградата „Енхалон“ за Мане Манушев

Добитник на наградата „Енхалон“ за најдобра песна од млад поет прочитана за време на фестивалот за 2013 година е поетот Мане Манушев. Наградата е доделена за песната„Нас иднината не заборави“.

Песната може да ја прочитате тука.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©