ЖЕТВА

нашата вистинска професија е земјоделството
не убивањето,
иако признавам:
колежите кај мочуриштата се случуваа во ритамот на сезонските работи
и кога многу врнеше не одевме на жетва

Препев од полски јазик: Звонко Димоски

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©