|Агрон Туфа

Агрон Туфа (роден во 1976, Соходол, Дибра, Албанија) – поет, писател и еден од најпознатите членови...

Continue reading

|Мартина Стракова 

Мартина Стракова студирала културолошки науки и дипломирала на Факултетот за уметност на Универзитетот...

Continue reading

| Зоран Анчевски

Поет, универзитетски професор, преведувач, есеист. Има објавено осум поетски збирки што се одлично...

Continue reading

| Никола Маџиров

Никола Маџиров (27. 10. 1973 год. во Струмица) – македонски поет, есеист и преведувач. Дела: „Заклучени...

Continue reading

| Влада Урошевиќ

Роден во Скопје на 17.10. 1934 година. Поет, раскажувач, романсиер, книжевен и ликовен критичар, есеист,...

Continue reading

| Богомил Ѓузел

Роден е во Чачак, Србија, 1939 година. Поет, раскажувач, драмски писател, есеист, преведувач. Завршил...

Continue reading

| Џон Јау

Џон Јау има објавено голем број книги поезија, белетристика и критика. Неговите најнови публикации...

Continue reading

| Ариел Шпиглер

Ариел Шпиглер – родена во Сао Паоло во 1986 година. Студирала филозофија на Универзитетот „Сорбона“....

Continue reading

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©