| Мајо Даниловиќ

Мајо Даниловиќ – роден во 1955. Дипломирал политички науки. Работи како графички дизајнер и живее...

Continue reading

| Анелиса Алева

Анелиса Алева е родена во Рим, каде и живее. Дипломирала руски јазик и книжевност на Универзитетот...

Continue reading

Просперо Вега

КРУГОВИ   Си седев со една локална легенда и дилер на дрога, Иван Муњоз. Лежеше в кревет и береше...

Continue reading

Сузана Мицева

ПРЕД ДА ЗГАСНЕ Наместо да биде столб да ги држи ѕидовите исправени тој легна и стана греда во сопствениот...

Continue reading

Паскал Гилевски

ЗЕМЈА И НЕБО Заморен врз тревата си лежев едно попладне под сводот летен. Тревата ја вееше слаб ветер и...

Continue reading

Никола Маџиров

БРЗ Е ВЕКОТ Брз е векот. Да бев ветер, ќе ги лупев корите на дрвјата и фасадите на периферните згради. Да...

Continue reading

Митко Гогов

Митко Гогов е роден 11 ноември 1983-та година во Скопје, Македонија. Пишува поезија, кратки раскази,...

Continue reading

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©