|Мартина Стракова 

Мартина Стракова студирала културолошки науки и дипломирала на Факултетот за уметност на Универзитетот...

Continue reading

Хироши Таниучи

Катастрофа Ако се будиш колку што и легнуваш ќе има толку утре колку и вчера Ако има ноќи колку и...

Continue reading

Сим Кера

Циганско лето девојката што ја сакам седи во снегот гола ги слуша Смитс и се дави во крвта што и тече...

Continue reading

Паула Бозалонго

Неминовната сенка Сите одлуки што ги донесовме еден ден напластени се како урнатини или нестварни...

Continue reading

Руна Светликова

КЛАСИФИКАЦИЈА Тоа е загноен иглен пердув манијакално лижење по суви усни бескрајното прскање. Тоа...

Continue reading

Горан Чолакхоџиќ

ТАЈНИТЕ НА МОЛИТВИТЕ Во моето семејство молитвите се кажуваа тајно со тивок глас, промрморен со поцрвенет...

Continue reading

Паули Тапио

ОЛКИЛУОТО 2 На Светлана Алексиевич I. (Неодредени ефекти на зрачење МКБ* – 10 Т66) И му зборуваше...

Continue reading

Моника Херцег

ГЛУВИ МАЧКИ кога громовникот го преуредил небото првиот гром удрил во нашата штала а другиот во младата...

Continue reading

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©