ГОЛЕМИОТ МОНОЛОГ

Ќе дојде повторно владеењето на Французите Големото Ритерство ќе се трогне пак и ќе испрати нов, лош...

Continue reading

ГЛУВИ МАЧКИ

кога громовникот го преуредил небото првиот гром удрил во нашата штала а другиот во младата ката ја...

Continue reading

ВО ЧЕСТ НА ДЕКАРТ

„За да мислиме денес, треба да бидеме, за да бидеме утре, треба да мислиме“ Чиста мисла? Љубените апостоли...

Continue reading

BURN, BABY, BURN!

Никој не сака да го купи моето совршено лице мазните страници од увозните списанија кои ги собирав...

Continue reading

ГАЗАЛ

На Агa Шахид Али (1949 – 2001) Нема шеќер во Ветената земја. Заколни се во маслинката на земјата бакната...

Continue reading

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©