| Мајо Даниловиќ

Мајо Даниловиќ – роден во 1955. Дипломирал политички науки. Работи како графички дизајнер и живее...

Continue reading

| Анелиса Алева

Анелиса Алева е родена во Рим, каде и живее. Дипломирала руски јазик и книжевност на Универзитетот...

Continue reading

Просперо Вега

КРУГОВИ   Си седев со една локална легенда и дилер на дрога, Иван Муњоз. Лежеше в кревет и береше...

Continue reading

Адам Загајевски

ПРЕДМЕТ: БРОДСКИ Молам да се запише: роден во мај, во влажен град (оттаму мотив: вода), наскоро потоа...

Continue reading

Хироши Таниучи

Катастрофа Ако се будиш колку што и легнуваш ќе има толку утре колку и вчера Ако има ноќи колку и...

Continue reading

Сим Кера

Циганско лето девојката што ја сакам седи во снегот гола ги слуша Смитс и се дави во крвта што и тече...

Continue reading

Паула Бозалонго

Неминовната сенка Сите одлуки што ги донесовме еден ден напластени се како урнатини или нестварни...

Continue reading

Руна Светликова

КЛАСИФИКАЦИЈА Тоа е загноен иглен пердув манијакално лижење по суви усни бескрајното прскање. Тоа...

Continue reading

  • Address: P.O. Box 109
  • Str. Brakja Miladinovci nr.5
  • 6330 Struga
  • Republic of North Macedonia
  • Phone: ++389 46 786 270
  • Fax: ++389 46 786 280
  • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©