Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ во 2021 година, за најдобра поетска книга меѓу две фестивалски изданија на СВП

Управниот одбор и Дирекцијата …

ПрочитајКонкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ во 2021 година, за најдобра поетска книга меѓу две фестивалски изданија на СВП

IN MEMORIAM: Еден од најзначајните македонски и меѓународно ценети поети, Богомил Ѓузел, почина на 22 април во Скопје, на возраст од 82 години

Почина еден од најзначајните …

ПрочитајIN MEMORIAM: Еден од најзначајните македонски и меѓународно ценети поети, Богомил Ѓузел, почина на 22 април во Скопје, на возраст од 82 години