Во седиштето на УНЕСКО во Париз утре ќе се чествува 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески и ќе се соопштат добитниците на Златниот венец и на Мостови на Струга.

Во седиштето на УНЕСКО …

ПрочитајВо седиштето на УНЕСКО во Париз утре ќе се чествува 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески и ќе се соопштат добитниците на Златниот венец и на Мостови на Струга.