Ефе Дујан

Ефе Дујан (поет, архитект, куратор на настани) е роден во Истанбул во 1981 година. Како меѓународно признат поет, тој бил поканет да учествува на бројни меѓународни настани, вклучително и професорска стипендија на Универзитетот во Сент Луис и меѓународната писателска програма „IWP“ на Универзитетот во Ајова. Неговите песни се преведени на над дваесет и пет различни јазици. Неговиот дебитантски роман Друго бил објавен во 2022 година. Како адвокат за слобода во изразувањето и креативно размислување, тој е активен актер во културата како куратор на меѓународни настани, работилници и конференции. Моментално предава архитектура во Рига.

Песна: МЕНЛИВИ ОБЛИЦИ

mk_MKMK