Џорџ Марио Анхел Кинтеро – ТУЃИНЕЦ

за сопствената кожа,
Скокни на стомак
во неуверливата реченица.
Пробај
без толку прскање…
Површината
може е прозорец,
Додека се раствараш надолу
со празни раце.
 
Превод: Никола Ѓелинчески

mk_MKMK