Џерардо Мазучо

Џерардо Мазучо е роден во Батипаља, близу Неапол, во 1991 година. Детството и младоста ги поминал во соседниот град Олевано сул Тушано. По неговите класични студии во Еболи, во 2010 година се преселил во Милано каде што дипломирал најпрвин авторско право, а потоа и издаваштво на Универзитетот Бокони. Во 2020 година ја основа издавачката куќа Утопија специјализирана за проза, фикција и научна фантастика, чиј воедно главен уредник е самиот тој. Дотука живеел човек е неговото прво поетско дело.

Песна: **

mk_MKMK