IN MEMORIAM: Данило Коцевски (1947- 2020)

Го одбележуваме споменот на Данило Коцевски, истакнат македонски книжевен критичар, раскажувач, романописец, драматург, директор на Струшките вечери на поезијата во периодот 2008-2012 и поет преку неколку негови песни од збирката „Поетовата смрт“ во издание на Култура, Скопје од 1996 г. Поетите умираат, но нивните стихови се вечни. Нека е вечен споменот на поетот Данило.

mk_MKMK