Јовица Ивановски

Роден во Скопје,1961. Автор е на шеснаесет книги поезија и неколку избори на македонски и англиски јазик. Застапен е во повеќе антологии и препеан на петнаесетина јазици. Добитник на наградата „Браќа Миладиновци“, на Струшките Вечери на Поезијата за книгата „Човек“ (2019). Сè уште живее и работи во Скопје.

Песна: МЕРКА ДА СЕ НЕМАЛО

mk_MKMK