Кристијан Сендон Кордеро

Кристијан Сендон Кордеро е поет, преведувач, независен режисер и издавач кој живее во Регионот Бикол, Филипини. Тој има напишано и уредено голем број книги кои биле добитници на врвни книжевни награди во неговата земја, меѓу кои наградата „Национална книга“, наградата „Гинтонг Аклат“ и други.
Кордеро бил посочен како еден од најдобрите филипински креативци за 2022 година од страна на филипинското издание на списанието „Татлер“. Во Банкок, Тајланд, Кордеро ја добива наградата „Писатели од Југоисточна Азија“ во 2017 година. Тој е сопственик на независна книжарница и уметничко ателје со име „Див ум“ во неговиот роден град, каде што предава на Универзитетот „Атенео де Нага“.

Песна: Меланхолија

mk_MKMK