Мортен Лангеланд – **

Зоолошка!
Секој кој посетил зоолошка градина го има почувствувано срамот при соочувањето со приматите.
Интуитивно препознавање.
Инцест, отворено насилство, рамнодушност – сето тоа маскирано зад љубопитен израз.
Смеа и писмо: човекот. Мајмунот без влакна што почна да обожава амајлии.

Превод од норвешки јазик Јасминка Марковска

mk_MKMK