Нужум Ал Ганем – ПРИСТАНИШТЕ

Трески ја заробуваат
Во лекувалишта
А мисли дека градини ќе ѝ ги излечат болките
Но таа повторно паѓа
Во судир со својата крв
Небаре е елек за спасување.
 
Превод: Никола Ѓелинчески

mk_MKMK