Специјални признанија

Специјални признанија

Специјални признанија на Струшки вечери на поезијата

Специјални признанија на Струшки вечери на поезијата

Специјални признанија

1996Соломон МаркусПовелба за високи дострели во критиката и литературата
1996Божена Справцова, Чешканаграда Струшка лира
1998Тери ИглтонПовелба за високи дострели во критиката и литературата
2010Боб Дилан, амеркинански поет и музичарСпецијална почесна Повелба за неговиот придонес во светската поезија. Повелбата му ја врачи претседателот на Р. Македонија Ѓорѓе Иванов
mk_MKMK