Сурен Ојунчимег – Птицата ФЕНИКС

Во просторот на древниот свет птицата Феникс носи среќа и дарува
кога иде и кога се враќа, птицата Феникс е при мене
кога пристигнува и кога заминува птицата Феникс е при тебе,

Ти си птицата Феникс
птица Феникс на вечен живот
Ти си птицата Феникс
птица Феникс на трајна љубов

Во просторот на небесното сонце птицата Феникс ја бара вистината кога е
вознемирена и кога е изгубена, птицата Феникс е при мене, кога е осамена и
кога е повредена птицата Феникс е при тебе.

Ти си птицата Феникс
птица Феникс на вечен живот
Ти си птицата Феникс
птица Феникс на трајна љубов.

Во бесконечниот универзум птицата Феникс ја пее космичката мелодија
кога плачи и кога пее птицата Феникс е при мене
кога е носталгична и кога е тажна птицата Феникс при тебе.

Ти си птицата Феникс
птица Феникс на вечен живот
Ти си птицата Феникс
птица Феникс на трајна љубов.

Превод од Монголски: Леетив (Литов) Намдагжанчивин

mk_MKMK