28 08, 2016

На манифестацијата „Мостови“ врачени најпрестижните признанија на Струшките вечери на поезијата

27 08, 2016

СВП е одлична можност да се слушнат поети од целиот свет

26 08, 2016

„Светлината на Света Гора“ на Иван Џепароски добитник „Браќа Миладиновци“ за 2016

24 08, 2016

Почнаа 55. Јубилејни Струшки вечери на поезијатa

16 08, 2016

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

12 08, 2016

ПОТЕСЕН ИЗБОР ЗА НАГРАДАТА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ ЗА 2016

2 07, 2016

Почина Ив Бонфоа, најпознатиот современ француски поет и добитник на „Златен венец“ на СВП во 1999 година

31 05, 2016

Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга за 2016 година

21 03, 2016

Обраќање на Маргарет Етвуд, лауреат на наградата „Златен венец“ 2016

21 03, 2016

Маргарет Етвуд е добитник на „Златен венец“ 2016

29 01, 2016

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ 2016

5 12, 2015

ПРОГРАМА НА ЗИМСКИОТ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА СВП 2015

4 12, 2015

ПОЧИНА УНГАРСКИОТ ПОЕТ ФЕРЕНЦ ЈУХАС, ДОБИТНИК НА ЗЛАТЕН ВЕНЕЦ НА СВП ВО 1992 ГОДИНА

30 08, 2015

Со поезијата на светски поетски имиња на манифестацијата „Мостови“ завршија 54-те Струшки вечери

30 08, 2015

Портрет на лауреатот Беи Дао во црквата „Света Софија во Охрид