Програма на Струшките вечери на поезијата за 2020 година

 

Петок, 28.08.2020

 

11:00 | Изложба на Маријa Павловска, Лида Шерафатманд и Милко Нестороски  

 • Пиано соба

20:30 | Официјално отворање на Струшки вечери на поезијата 2020 година

 • Тераса на Хотел Дрим

21:00 | „Поетски меридијани” – Меѓународно поетско читање

 • Тераса на Хотел Дрим

 

Сабота, 29.08.2020

 

10:00 | Портрет на добитникот на наградата „Браќа Миладиновци” за 2019 година

 • Тераса на Хотел Дрим

11:00 | Поетско читање на поетите од потесниот избор за наградата „Браќа Миладиновци” за 2020 година

 • Тераса на Хотел Дрим

12:00 | Доделување на наградата „Стојан Христов” за најдобра поетска книга од поет од дијаспората за 2020 година.

 • Тераса на Хотел Дрим

20:30  | Претставувње на Лауреатот за СВП 2020

 • Тераса на Хотел Дрим

21:00 | Версополис 

 • Тераса на Хотел Дрим

22:30 | Вечер на Слем Поезија

 • Тераса на Хотел Дрим

 

Недела, 30.08.2020

 

10:30 | Прогласување на победникот на наградата „Браќа Миладиновци” за 2020 година,  Поетско читање

 • Тераса на Хотел Дрим

12:30 | Поетско читање „Кругови“

 • Тераса на Хотел Дрим

20:30 | Церемонија „Мостови”, меѓународно поетско читање и врачување на наградите „Златен венец“, „Браќа Миладиновци” и „Мостови на Струга”.

 • Тераса на Хотел Дрим

 • Address: P.O. Box 109
 • Str. Brakja Miladinovci nr.5
 • 6330 Struga
 • Republic of North Macedonia
 • Phone: ++389 46 786 270
 • Fax: ++389 46 786 280
 • Email: struga@svp.org.mk
Copyright 2020 | All Rights Reserved | Струшки вечери на поезијата
©