Për Mbrëmjet e poezisë Strugane

Mbrëmjet Strugane të Poezisë është një festival ndërkombëtar i poezisë që mbahet çdo vit në Strugë, Republika e Maqedonisë së Veriut.

Më shumë

Për Mbrëmjet e poezisë Strugane

Për Festivalin

Festivali filloi në vitin 1961 në Strugë. Në vitin 1966, ngjarja ishte kthyer në një festival kulturor ndërkombëtar. Është vendosur çmimi ndërkombëtar “Kurora e Artë”.

Kurora e Artë

Kurora e Artë (Златен венец), çmimi kryesor ndërkombëtar që i jepet një poeti të gjallë me famë botërore për veprën jetësore në fushën e poezisë. Emri i marrësit zakonisht shpallet disa muaj përpara. Çmimi i vëllezërve Miladinovci për librin më të mirë të botuar mes dy festivaleve. Urat e Strugës, për një libër debutues (së bashku me UNESCO-n).

Aktivitetet

Krahas manifestimeve dhe aktiviteteve festive, në 55 vitet e kaluara mbrëmjet strugane të poezisë kanë zhvilluar një veprimtari të gjerë botuese. Mbrëmjet strugane të poezisë çdo vit botojnë një libër reprezentativ me poezi nga fituesi i Kurorës së Artë në gjuhën origjinale dhe të përkthyer në gjuhën maqedonase.

Partnerët tanë

Nga korporatat e mëdha te bizneset lokale, partnerët tanë na ndihmojnë të sjellim gëzimin e poezisë tek audienca e të gjitha moshave dhe prejardhjeve.

  • Tikvesh
  • Hotel Karposh
  • European Union
  • Versopolis
  • Kennedy Technology