25 03, 2019

Поздравно обраќање на Ана Бландијана, добитничката на Златниот венец за 2019 година

21 03, 2019

Романската поетеса Ана Бландијана е добитникот на наградата „Златен венец“ на СВП за 2019 година

16 03, 2019

Почина современиот светски поет Вилијам Стенли Мервин, добитник на наградата „Златен венец“ на СВП во 2005 година

27 02, 2019

Почина поетот Ристо Ѓ. Јачев, добитник на наградата „Браќа Миладиновци“

1 02, 2019

A competition for the International Poetry Award “Bridges of Struga” 2019

1 02, 2019

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ 2019

20 11, 2018

Почина поетесата Вера Чејковска, добитничка на наградите „Млада Струга“ и „Браќа Миладиновци“

11 10, 2018

Почина Фатос Арапи, добитникот на наградата „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата во 2008 година

26 08, 2018

Поетски портрет на лауреатот на „Златен венец“ на СВП за 2018 година

25 08, 2018

Поезија на пат – Битола

25 08, 2018

Поезија на пат – Прилеп

25 08, 2018

Поетско кафе и портрет на Адам Загајевски на СВП

24 08, 2018

Зоран Анчевски е добитник на наградата „Браќа Миладиновци“

24 08, 2018

Говор за отворање на 57 Струшки вечери на поезијата

24 08, 2018

Втор ден: Портрет на Михаил Ренџов, доделување на наградата „Стојан Христов“ и симпозиум „Писмото во егзил/егзилот во писмото“