Зоолошка!

Секој кој посетил зоолошка градина го има почувствувано срамот при соочувањето со приматите.

Интуитивно препознавање.

Инцест, отворено насилство, рамнодушност – сето тоа маскирано зад љубопитен израз.

Смеа и писмо: човекот. Мајмунот без влакна што почна да обожава амајлии.

Превод од норвешки јазик Јасминка Марковска